Je staat op het punt om de drie kritische elementen te leren die het succes van de carrières van alle grote muzikanten hebben aangewakkerd. Totdat je in het bezit bent van deze belangrijke elementen voor jezelf, zal het bijna onmogelijk zijn voor u om uw muzikale dromen te bereiken en een succesvolle carrière op te bouwen in de muziekindustrie.

Lees hieronder om deze vijf sleutelelementen te ontdekken en actie te ondernemen op basis van de informatie die je leert:

Muziek Carrière Succes Toets # 1 – Stel geen Realistische Doelen vast

Alle bekende en succesvolle musici hebben hun doel niet bereikt door realistisch na te denken over wat mogelijk leek. Integendeel, ze richtten hun geest als een laser ALLEEN op wat ze werkelijk wilden. Als je je doelen stelt in lijn met de dingen die je het liefst wilt, zul je veel gemotiveerder zijn om ze daadwerkelijk te bereiken. Meer hierover in een ogenblik….

Denk hier eens over na – uit de volgende keuzes, welke keuze zou u inspireren om al uw tijd en energie te steken in de groei van een muziekcarrière?

Een opname maken van een demo met een band en eventueel een paar optredens in de stad.

Het schrijven van nummers die de hitlijsten van een band bedekken, dan het promoten van je muziek door op een massale wereldtournee te gaan – spelen in stadions vol fans, tonnen geld verdienen met de verkoop van muziek alleen en nooit meer werken met een vaste baan.
Zelfs als je doelen in de muziekindustrie niets te maken hebben met het vrijgeven van muziek, is het punt nog steeds van toepassing: laat je niet toestaan dat je iets minder accepteert dan wat je echt wilt in je muziekcarrière, alleen maar om realistisch te zijn. Het leven is te kostbaar om het te leven door niet de dingen te doen die je echt wenst. Als je doelen voor jezelf stelt die je niet inspireren, is het bijna zeker dat je NOOIT de dingen zult bereiken die je werkelijk wenst in de muziek.

Alle grote rocksterren zijn mensen zoals jij. Ze begonnen klein – of het nu brak zonder enig idee hoe ze het in de muziek zouden maken, zonder muzikaal talent of zonder een band om mee te spelen… Stelt u zich eens voor waar ze nu zouden zijn, als ze zichzelf zouden hebben verteld dat hun muzikale carrièredromen onrealistisch waren of niet mogelijk leken. Nou, natuurlijk niet…. ze volgden hun dromen en gingen door met het verwezenlijken ervan!

Je moet doen wat ze deden. Begin je muziekcarrière op te bouwen door je te richten op wat je wilt, niet op wat mogelijk lijkt.

Muziek Carrière Succes Toets #2 – Manifesteren uw muzikale dromen in de werkelijkheid voordat ze daadwerkelijk zijn werkelijkheid

Muzikanten die nooit iets belangrijks bereiken in deze industrie, bouwen wegen naar hun doelen door te beginnen waar ze zich op dit moment bevinden.

Aan de andere kant doen musici die veel succes boeken iets heel anders. Ze plannen hun muziekcarrière door te beginnen vanaf het eindpunt van het bereiken van hun doelen, en werken terug naar het heden. Ze denken dat ze hun grote doelen al bereikt hebben en bouwen dan hun leven op rond deze visie. Dit is een veel effectievere manier om nauwkeurig te bepalen welke acties nodig zijn voor het samenstellen van uw muziek carrière.

Muziek Carrière Succes Toets # 3 – Begin te leven of begin met doodgaan

De twee toetsen die ik hierboven heb genoemd zijn van cruciaal belang voor het opbouwen van een succesvolle muziekcarrière. Met dit in het achterhoofd heb je meer nodig dan alleen doelstellingen en een plan van aanpak om je muzikale dromen te realiseren. Je moet elke dag actie ondernemen om jezelf dichter bij je doelen te brengen. Je zou denken dat dit algemeen bekend is, maar je zou geschokt zijn over het aantal muzikanten dat hun muzikale dromen opgeeft door een gebrek aan inspanning (in termen van het nemen van fysieke actie).

Visualiseer dit scenario (ik gebruik dit als inspiratie voor de professionele muzikanten die ik als mentor heb begeleid): Je hebt net ontdekt dat je een ziekte hebt opgelopen die een grote operatie vereist. Als je deze operatie niet krijgt, ben je gegarandeerd binnen een half jaar dood. Om het nog erger te maken, de operatie is extreem duur en kan niet worden gedekt door uw verzekeringsmaatschappij (ook kunt u geen geld lenen om het te betalen). U moet dus een beslissing nemen: U kunt zich laten sterven, OF u kunt alle nodige maatregelen nemen om het geld te krijgen dat nodig is voor de operatie.

Zeker dit voorbeeld is extreem, maar het is een perfecte illustratie van het soort mentaliteit die je nodig hebt om een succesvolle muziek carrière op te bouwen. Het maken van grote bewegingen (door het nemen van maatregelen) in uw muziek carrière is heel anders dan zitten wachten op dingen te gebeuren voor u (waardoor je jezelf laat ‘sterven’).

Met dit in gedachten, hard werken / consistente actie is niet noodzakelijkerwijs gelijk aan muziek carrière succes, als je niet precies weet wat je moet doen om je doelen te bereiken.