De kans is groot dat je nu al je potentieel om te slagen in de muziekindustrie verpest omdat je gelooft in een of meer muziekcarrière mythen. Hoe weet ik dat? Ik ontvang voortdurend e-mailberichten van tonnen muzikanten (die allemaal op zoek zijn naar de antwoorden op de verkeerde vragen). Dit zijn vragen die misschien goede vragen lijken op het hoogste niveau, maar die echt zeer schadelijke vragen zijn die hen ver weg van hun muzikale dromen brengen.

Dit zijn de 4 ergste muziek carrière vragen die je moet vermijden te vragen om een succesvolle carrière op te bouwen als een professionele muzikant:

Slechte muziek carrièrevraag #1: Moet ik een ‘uitgehongerde artiest’ worden?

Veel mensen geloven dat het verdienen van de kost als professioneel muzikant één van de twee dingen betekent: Of je ‘haalt het’ en gaat op tournee door de wereld en verkoopt miljoenen albums of je ‘wordt een hongerende artiest’ en moet op waardeloze bars en straathoeken spelen om het hoofd boven water te houden. Deze mythe van de muziekindustrie maakt de carrières van mensen vanaf het begin gesaboteerd, ofwel door ze te laten geloven dat ze een fulltime baan nodig hebben die niets met muziek te maken heeft en ‘probeer muziek te maken aan de zijkant’, ofwel door bang te zijn om te proberen de muziekindustrie te betreden.

Feit is, de muziek business bestaat uit een grote middenklasse en er zijn talloze manieren om de kost te verdienen. Je zou verbaasd zijn over hoe gemakkelijk het is om een goed leven te maken in de muziekindustrie versus succesvol te worden in een buitenwereld. Echter, voordat je veel geld verdient, moet je stoppen met het stellen van lage kwaliteit vragen. Stop met zorgen te maken over het worden een uitgehongerde artiest en beginnen met het bedenken van alle verschillende manieren waarop je geld kunt verdienen als muzikant.

Als je werkt in de muziek business, ben je niet gedwongen om te leven van de ene loonstrook naar de volgende, zoals in een normale dag baan. In plaats daarvan is het altijd mogelijk om meerdere bronnen van inkomsten tegelijkertijd te verdienen. Dit maakt het steeds een professionele muzikant een veel stabielere carrière keuze omdat je niet afhankelijk hoeft te zijn van slechts een enkele bron van inkomsten. Naast de voor de hand liggende manieren waarop muzikanten geld willen verdienen aan muziek (verkoop van albums/downloads, het spelen van live shows of het opnemen als sessiemuzikant), is er één ding dat je nu kunt doen dat je snel je muziekgerelateerde inkomsten zal verhogen:

Start de groei van een muziekonderwijs bedrijf. Dit zal onmiddellijk leiden tot meerdere bronnen van inkomsten (uw studenten) voor u terwijl u werkt veel minder dan full-time uren per week.

Wanneer u vele bronnen van muzikale inkomsten te bouwen, zoals hierboven besproken, is het heel goed mogelijk (en niet zo moeilijk als je zou denken) om jaarlijks meer dan € 100k verdienen in je muziek carrière (ik weet dit, want ik heb veel muzikanten geholpen om het te doen).

Slechte muziek carrière vraag #2: Hoe krijg ik een opname contract?

Om te begrijpen waarom dit geen goede vraag is om te stellen, moet je dit beantwoorden: “Waarom zou iemand jou een opnamecontract moeten geven?” Als je denkt dat het komt omdat je goede muziek schrijft…. probeer het opnieuw. Dit is nooit een goede reden voor iemand om je een platencontract te ondertekenen. Niemand gaat vele duizenden dollars in je investeren omdat je alleen maar goede muziek kunt schrijven. Dit zou WAAR te riskant zijn van een investering (zozeer zelfs dat het geen zin heeft). Stel je voor dat je 200.000 dollar gespaard hebt, zou je dan naar een casino gaan en alles op het spel zetten voor een draai aan de roulette? OF zou u het in plaats daarvan investeren in iemand die heeft bewezen dat ze u kunnen helpen om nog meer te verdienen (in ieder geval op een kleiner niveau)? Ongetwijfeld zou je de verstandige keuze maken en het investeren in iemand die je zou helpen om meer geld te verdienen. Dit is hoe opname-etiketten denken. Dus stop met je af te vragen hoe je een platencontract kunt tekenen en begin jezelf te veranderen in een ‘verstandige investering’ die elk label onmiddellijk als waardevol zou beschouwen. Dit vereist veel meer dan het schrijven van geweldige muziek, het goed bespelen van je instrument of het hebben van een Facebook-pagina.

Hier zijn de acties die je moet ondernemen om jezelf tot een waardevolle investering voor een platenmaatschappij te maken:

1. Begrijp wat de muziekindustrie zoekt in muzikanten voordat ze met hen beginnen te werken.

2. Werk elke dag om je muziek carrière op te bouwen. Platenmaatschappijen willen zien dat je een goede staat van dienst hebt voordat ze met je beginnen te werken. Hoe meer dingen die je als onafhankelijk muzikant doet, hoe groter de kans dat je de interesse van een platenmaatschappij krijgt.

3. Krijg muziek industrie opleiding van een succesvolle mentor die al heeft bereikt grote dingen in de muziekindustrie en hielp anderen krijgen ondertekend om de opname van contracten.

Zodra u begint met het ontwikkelen van uw muziek carrière op uw eigen, zult u zich als een baken van het licht en platenmaatschappijen zal komen zoeken naar U!

Slechte muziek carrièrevraag #3: Hoe kan ik mijn muziek ‘gehoord’ krijgen door meer mensen?

De meerderheid van de musici wil dat hun muziek door zoveel mogelijk mensen gehoord wordt, in de overtuiging dat dit hen zal helpen geld te verdienen en succesvolle pro-musici te worden. Maar de hoeveelheid mensen die naar je muziek luisteren is op zichzelf niet zo belangrijk. Waar het echt om gaat is de hoeveelheid mensen die je in staat bent om te veranderen in een zeer toegewijde fan die alles zal doen om jou en je muziek te ondersteunen.

Vraag jezelf niet langer af hoe je meer mensen naar je muziek kunt laten luisteren en verander iedereen die al je fan is in een echte FANATISCHE fan. Pas als je een strategie hebt om van ‘casual fans’ een ‘hardcore fanatici’ te maken, zal het totaal aantal mensen dat je muziek hoort er toe gaan doen.

Slechte muziek carrièrevraag #4: Wat is de beste muziekstad om naartoe te verhuizen?

Veel muzikanten denken dat ze veel meer kans van slagen hebben in de muziekindustrie door te verhuizen naar een ‘muziekstad’. Met dit geloof in het achterhoofd pakken ze dan hun spullen in en bewegen ze zich, in de overtuiging dat de mogelijkheden gewoon ‘op hun schoot vallen’ als ze er eenmaal zijn. Als ze eenmaal een tijdje op hun nieuwe locatie zijn geweest en er is niets veranderd, geven ze de stad de schuld en zoeken ze een nieuwe locatie om naartoe te verhuizen (terwijl ze zich volledig niet bewust zijn van de WAAROM redenen waarom ze niet succesvol zijn).

Hier is de waarheid over ‘locatie’ die leidt tot succes in de muziekindustrie: Uw locatie heeft niets te maken met uw vermogen om een succesvolle pro-muzikant te worden. Dit geldt in het bijzonder vandaag de dag wanneer het voor iemand gemakkelijker dan ooit is om een opnamecontract te krijgen, muziek uit te brengen, wereldtournees te organiseren of te werken als sessiemuzikant, ongeacht waar hij/zij woont. Zeer succesvolle muzikanten worden niet op die manier omdat ze in het ene gebied in plaats van in het andere leefden. Als dat waar was, zouden er geen succesvolle muzikanten in steden wonen die niet bekend staan om hun grote muziekscènes. De principes die leiden tot het ontwikkelen van een succesvolle muziekcarrière gelden precies hetzelfde, ongeacht waar je woont.

In plaats van de enorme (verspilde) moeite te doen om de beste muziekscene te onderzoeken en te vinden, doorloop je het volgende proces dat PROVEN is geweest om voor muzikanten te werken:

Bepaal je specifieke muzikale doelen.
Begin samen te werken met een muziek business mentor om een effectieve strategie samen te stellen voor het bereiken van uw muzikale doelen.
Werk elke dag om dichter bij het bereiken van je doelen te komen tot je ze bereikt.
Als je je concentreert op wat het belangrijkst is (door gebruik te maken van het bovenstaande proces), zul je veel sneller succes boeken in je muziekcarrière.

Nu dat je hebt geleerd waarom veel voorkomende muziekcarrière vragen eigenlijk sturen uw muziek carrière op de verkeerde weg, hier is wat je moet doen om weer op het juiste pad:

Stap 1. Denk meer in de diepte na over uw muziek carrière doelen. Gebruik de middelen in dit artikel om duidelijkheid te krijgen over hoe de muziekindustrie werkt.

Stap 2. Begin jezelf af te vragen vragen van hoge kwaliteit vragen op een consistente basis bij het proberen om erachter te komen wat je moet doen om je muziek carrière doelen te bereiken.

Stap 3. Bouw niet alleen uw muziek carrière op te bouwen. Krijg muziek business training om snel grote dingen te bereiken in de muziekindustrie.